top of page

Kui palju maksab vannitoa põranda plaatimine ... kui ise teha?

Vannitoa põranda plaatimine ei ole väga keeruline. Siin on nimekiri protsessist ja vajalikest materjalidest koos hindadega. Näite aluseks on vannitoa põrand mõõtudega 2 x 2m. Betoonpõrand, ühes nurgas äravoolutrapp, kuid vajalik kalle puudub. Lisaks on vaja paigaldada elektriline põrandaküte, mille jaoks on elektri väljavõtt olemas.


Vannitoa põranda plaatimine - alusta koristusest


vannitoa põranda plaatimine tallinnas viimsis harkus
ilus vannitoa põranda plaat

Nagu iga hea remont algab ka vannitoa põranda plaatimine korralikust koristusest. Eemalda tolmuimejaga tolm ja muud lahtised osad.


Kontrolli, kas olemasolevas betoonpõrandas on mingid konarused, mille saad pahtlilabidaga eemaldada.


Kanna rulliga põrandale CERESIT CT 17 nakkekrunt. Lase kuivada ning lisa veel teine kiht. Maksumus 12 EUR koos rulliga. Nakkekrunt tagab selle, et järgmine betoonikiht ikka kinnitub eelmise külge. See kehtib ükskõik, millise töö kohta - krohvimine, lappimine, jne. Iga segukihi vahele läheb nakkekrunt.


Järgmiseks on kalde valamine. Arvesta, et iga 60cm kuni 100 cm toru pikkuse kohta peab langus olema 1 cm. Seega maksimaalne langus on 2 cm, kuid põrand ei pea langema terves ulatuses, vaid seal, kus on oht, et põrandale satub suuremas koguses vett, nt avatud dušš, kraanikausi alune, vanni alune. Paigalda trapi suhtes kõige kaugemasse otsa krohvimajakad, kinnita need seguga põrandale ning pane loodi. Loodi nii pikisuunas, kuid vaata ka trapis suunas - langus 1 cm iga 60cm kohta. Majakad maksavad 3-4 EUR, kinnituseks kasutatav segu on sama, mis põranda valamisel (sellest juttu allpool). Aga sul on vaja 2m ja 1,2 m loodi. Seega kui sul laenata pole, siis need maksavad kokku 25 EUR.


Järgmiseks on segu valmistamine kalde tegemiseks. Kasuta Ceresit ZB segu, kuna selle paksus on alates 5mm. See nakkub hästi ning on väiksemateks töödeks imehea. PS! Segu peab olema märja liiva sarnane, st see ei tohi voolata, kuid ei tohi olla ka kuiv. Vaja on 4-5 kotti, seega see maksab 25 EUR kokku pluss ämber ja kellu ehk 35 EUR kokku. Võid kasutadaka muid potte ja panne, kuid siis läheb tööaeg väga pikaks.


Enne, kui betoonikiht päriselt on ära kivistunud (ca 4-6h pärast valamist), võta kellu ja kraabi konarused ära ning see on see aeg, kui saad veel teha parandusi, kui kalle on paigast ära.

Uurista süvend põrandakütte anduri kõrile.


Korista. Korista. Korista.


Järgmiseks on veetõke. Kata betoon 1 kord sama CT 17-ga. Lase kuivada. Kata kogu põrand hüdroisolatsioonimastiksiga. Sul on seda vaja ca 7 kg. Nurgad kata kangaga. Kokku pane 2 kihti mastiksit. Ole nurkade ja äärtega hoolikas. Need peavad olema ilusti 90 kraadi, sest muidu tekivad sul probleemid plaatide paigaldamisega seina. On suur oht, et lõhud need ääred ära ja veetõke ei toimi. Mastiks koos suure pintsli ja kangaga maksab ca 55 EUR.


Kui pind on kuiv saab paigaldada elektrilise põrandaküttemati. Soeta komplekt, seal on kõik vajalikud seadmed olemas, sh termostaat. Sul on vaja ca 1-1,3 m2 matt, kuna poti, vanni ja dušši alla matti ei paigaldata. See maksab sulle 100 EUR. Internetist leiad paremad paigaldusjuhised ka, kaasas olevad on loetavad vaid elektrikutele. PS! Kui ühendad ise vooluvõrguga, siis enne vool välja. Palju inimesi on surma saanud. Nii et nalja pole.


Nüüd läheb plaatimiseks. Vajad elastset plaatimissegu. Soovitame Ceresit SM 12. Vajad 2 kotti, seega see on 30 EUR. Lisaks segukamm 7 EUR.


Plaadid on igaühe enda valida, seega selle hinda ma esitada ei saa, kuid eelista pigem väiksemaid plaate, siis on kalde tagamine lihtne. Paigaldus tavaliselt 1/2 ehk ühe plaadi äär on kõrvalplaadi keskosas.



Lisaks vajad plaadikiile ja ankruid, 25 EUR, plaadiriste 2 pakki, 10 EUR. Plaadilõikuri rent 1 päev, 6-12 EUR, oleneb asukohast.

Vuukimiseks kasuta elastset vuugisegu, Ceresit on hea. Vaja 2 pakki, ca 15 EUR. Vuugikamm, kummist 5 EUR.

Äärtesse veel silikoon 4 tuubi + püstol, kokku 35 EUR.

Puhastamiseks sobib tavaline ämber ja pesusvamm. Kulu 0.



Kokku läheb aega 2-3 päeva. Palju sellest kulub materjalide kuivamisele. Rahaliselt on suurusjärk sulle 350 EUR + plaadid ja transpordikulu.


Kui tellid töö ettevõttest, siis maksab see ca 900 EUR + plaadid, kui lihtsalt ühelt lähedal elavalt meistrilt, siis ehk 500-600 EUR + plaadid.


Kui siiski soovid kokku hoida oma aega, siis võta meilt hinnapakkumine.


KIPSITÖÖD

bottom of page