top of page

Kipsplaadi paigaldamine vahuga



kipsplaadi paigaldamine tallinnas viimsis harkus
Kipsplaadi paigaldamine käib kruvidega

Oleme paigaldanud tuhandeid ruutmeetreid kipsi nii lakke kui seina, kuid vahuga me enam kipsplaati ei paigalda. See võib tunduda kiire ja odav, kuid see ei ole. Väikestesse ruumidesse nagu Mustamäe korteri vannitoad ehk võib ju panna, et ruumi kokku hoida, kuid me kõik teame Mustamäe korterite seinade olukorda.

Võibolla on asi selles, et me ei oska (mis tundub loogiline), kuid siin on põhjused, miks me seda ei tee.


Kipsplaadi paigaldamine vahuga on räpane


Liimvaht on olemuselt nagu vaht ikka - see on hea tihendusmaterjal. Samas see määrib ja see määrib nii hästi, et kõik kohad, sealhulgas riided on sellega koos ja seda enam puhtaks ei saa. See kukub plaadilt ja seinalt maha ning miskipärast alati sinna, kuhu sa ei soovi.


See nõuab väga head ja puhast pinda


Sein (tavaliselt kivisein või betoon) peab olema piinlikult puhas ja üsna sirge. Vahuga ei ole võimalik tasandada pinna ebakorrapärasust. Vaht ei kinnitu tolmule.


Raske on tagada täielik tugi kipsplaadi äärtele


Kipsplaadi kõik ääred peavad olema toetatud. Muidu on mõrad sees. Piisab, kui keegi toetub äärele, mis on alt tühi ja ilus pind on rikutud inetu mõraga. Hilisemad täitmised on keerulised ja räpased.


See võib olla kallis


Tihti on seinte sees kommunikatsioonid - elekter, nõrkvool, torud jne. Kipsplaadi paigaldamine vahuga pead need seina sisse freesima. Lisaks kulub ühe kipsplaadi kohta 0,5 või isegi rohkem purki vahtu. Esmapilgul võib tunduda odav, kuid tegelikult ei pruugi see nii olla. Lisaks me soovitame alati vahuga paigaldamisel paigaldada kaks kihti - igaks juhuks, kui kusagil juhtub olema suurem tühimik (ärge arvake, et vaht jääb sinna, kuhu te selle panete).


Kokkuvõttes võib, nagu öeldud, probleem olla meis, kuid see pole kiire, odav ega lihtne. Sellega ei saa hakkama algajad.

Meie soovimate algajatel paigaldada kiviseinale mütsprofiil, panna see nööriga loodi. Profiili taha saab panna kommunikatsioonid, pistikupesad, lülitud, andurid väga lihtsalt ja ilma vaevata.



Lisainfo saamiseks võta meiega ühendust SIIN!

Recent Posts

See All

KIPSITÖÖD

bottom of page