top of page

Miks maksab puidu värvimine nii palju?


Tegin üle pika aja ühe suurema puidu värvimise - 200jm puitliiste. See muidugi pole nii oluline. Oluline on diskussioon telliaga, et miks see töö nii kallis on. Suuresti mõistetav, sest tegemist ju siledate freesliistudega ja inimene, kes pole ise õigesti katmata puitu värvinud ei mõistagi seda kohe alguses. Siin on lugejatele ülevaade liistude ja muude puitelementide värvimisest, et tulemus jääks ülisile ja särav.


Kõik algab puidu kruntimisest. Siinkohal väga suuri erinevusi ei ole, kallil kruntvärvil olulisi eeliseid odavama ees ei ole.


Krunditakse mõlemad poole korraga ja võimalikult kiiresti. Sellega väldid puidu kõllemusi. Puit hakkab niiskuse toimel kohe end väänama ja kui sul on vaid ühel poolel kruntvärvi, siis tõmbad mitte ainult vibusse vaid ka kaheksasse.


Peale esimese krundikihi pealekandmist tuleb lihvida. See on vajalik mitte ainult paksemate kohtade ja tilkade eemaldamisest, vaid esimene koht tõmbab alati puidu kiud välja. Kohe käega katsudes on tunda, et puit on karvasem. Kasuta 180 liivapaberit.


Kanna peale teine kiht ja kui on kuivanud, siis lihvi. Kasuta 180 liivapaberit.

Kanna peale esimene värvikiht ja kui on kuivanud, siis lihvi. Kasuta 240 liivapaberit.

Kanna peale teine värvikiht, lase kuivada ja lihvi 240 liivapaberiga.

Kanna peale õhuke kolmas kiht ja lase kuivada.


See teksti ei ole pikaajalise protsessi ja "nii on kogu aeg tehtud" asja õigustamiseks. Muidugi saab masinaga ja tehaksegi masinatega, kuid neil on vaid tööstustel. Neilt saad valida selle värvi, mis neil on. Nii et kui sa rahuldud seda värvi liistuda, mida poest või e-kaubandusest saada on, siis kindlasti võta need. Kui tahad muud värvi ja korralikku kvaliteeti, siis see on oluliselt kallim. Selles on väga palju käsitööd.

42 views0 comments

Recent Posts

See All

KIPSITÖÖD

bottom of page